Vægmaling – sådan vælger du den rette farve

mand der maler på væggen

Trænger dit hus til forandring? Og ønsker du at skabe mere liv i husets rum? Så er der intet som en klat maling på væggene, som kan gøre underværker. Dog er det ikke altid lige let at beslutte sig for hvilken farve, da der i dag er et hav af muligheder. Læs med her, og få en guide til hvordan du bedst muligt vælger den rette farve til netop dit hjem.

Brug et farvekort

Når man skal udvælge en farve til væggene i hjemmet, så er det altid en super god ide at se på forskellige farvekort fra den producent, som man ønsker at købe sin vægmaling fra. På denne måde kan man nemmere få et godt overblik over de forskellige farver producenten har at tilbyde, samt et indblik i hvilke farver der går godt til hinanden.

Du skal dog være opmærksom på, at farven i nogle tilfælde ikke altid ender med at være identisk med farvekortet, når først den er kommet på væggen og er tørret ind. Dette skyldtes i langt de fleste tilfælde underlaget, som malingen er påført på. Du bør derfor altid notere dig hvilken farve og hvilken type væggen er, som malingen skal påføres på og søge vejledning af din malerforhandler, således at dine vægge ender med den rette farve.

væg
Room interior renovation indoor paint

Køb vægmaling online

Hos www.maler-maling.dk har du mulighed for at købe din vægmaling online. Dette er en super nem og god løsning at finde den rette maling og farve på, da du i stedet for at skulle drøne rundt til forskellige butikker og bruge flere timer på at kigge deres forretning i gennem, i stedet kan få et overblik over deres udvalg ved blot at scrolle deres hjemmeside igennem og dermed have det hele samlet på et sted.

Derudover så sikrer Maler Maling dig også altid maling i super kvalitet, som overholder alle miljøkrav og som samtidig er super nem at arbejde med.

Vær opmærksom på belysningen i dit hjem

Når man skal beslutte sig for en farve til hjemmet, så er det også vigtigt at være opmærksom på belysningen i det rum farven skal påføres. Farvenuancen fra lyset i ens hjem har nemlig også stor indflydelse på, hvordan vægmalingens farve opleves i rummet.

Har lyset i rummet et gulligt skær, så vil farven på væggen automatisk opleves mere rødlig.

Har du derimod en mere kold belysning i det rum malingen skal påføres, så vil vægmalingens farve automatisk opleves mere blålig.

Derudover bør man også altid huske at tage hensyn og være opmærksom på de øvrige farver, som der eventuelt er i lokalet, da de ligeledes spiller en stor rolle for hvordan farven på væggene opleves. Er der i forvejen mange lyse farver i lokalet, så kan farven på væggen hurtigt komme til at virke meget kraftig og måske lysere end den så ud til at være på farvekortet.

Har du modsat mange mørke farve i lokalet, så kan væggen omvendt komme til at virke mørkere og mere dæmpet, end hvad du måske havde forventet.

Nyhedspatruljen Forfatter