Unik indretningstip du ikke kender til

bolig der er flot indrettet

At skabe et dejligt hjem, hvor du kan slappe af, finde ro og ikke mindst nyde omgivelserne, er en kunst i sig selv. Der findes mange gode tommelfingerregler til, hvordan du kan indrette et lyst rum med god energi og liv. I bund og grund handler det om at skabe tomrum, så rummet føles større end hvad det er, og derudover få lyset til at arbejde for dig. Har du eksempelvis et lille rum, så kan du med fordel montere væg- og loftslamper fremfor bord- eller gulvlamper. Derudover kan du bruge møbler med flere funktioner som eksempelvis en sovesofa til at skjule nogle af de sekundære funktioner, når de ikke bruges aktivt. Naturlig belysning er vigtig i de rum, hvor du opholder der mange timer på døgnet herunder stue, køkken og soveværelse. Det skyldes at sollyset er med til at give os en helt speciel energi, og derudover er det praktisk med et vindue, så du kan få frisk luft ind løbende.

Farver er selvfølgelig også med til at skabe en dynamik og atmosfære i et rum, hvorfor det er vigtigt at vælge farver som danner det udtryk du ønsker. Det gælder både i valg af maling, møbler og andre indretningselementer. Æstetik og design er en smagssag, hvorfor det er vigtigt at vælge noget, som du godt kan lide – en bolig der skal føles som et hjem, skal nemlig være præget af din helt egen smag!

Gem kablerne væk

Der er mange overvejelser ved indretning, og her er der faktisk nogle små detaljer, der præger det overordnet udtryk, selvom du højst sandsynligt ikke har tænkt på. En af de genstande der typisk glemmes, men alligevel er en irritationsfaktor for de fleste mennesker, er kabler og ledninger der ligger og flyder rundt på gulvet. De stjæler det tomrum, som er med til at skabe en følelse af mere plads, og samtidig fjerner det æstetikken ved indretningen. Det er også derfor, at kvinder typisk hader computere, HiFi udstyr og andet elektronik.

kabelstikdåse

De færreste mennesker ved dog, at der findes en løsning på den lille irritationsfaktor. Det lyder simpelt, men det kan faktisk gøres med en helt almindelig kabelsamler, kabelrør eller hvad du nu vil kalde det. Selvom mange måske også vil mene det er en grim løsning, så handler det i bund og grund om at finde noget, som er pænere end kablerne – og det er ikke svært! Du kan også gemme ledningerne væk i et panel, men ofte vil der være så mange kabler tæt på anlægget, TV’et eller computeren, at det ikke kan lade sig gøre.

Selvom det er en simpel ting, så findes der faktisk mange flotte kabelskjulere derude i flot design, som kan være prikken over i’et på dit overordnet udtryk.

Det samme gør sig i øvrigt gældende for radiatorer – de er selvfølgelig nødvendige, og du ville ikke kunne gøre noget ved, at de stjæler tomrummet i lokalet, men med en radiatorskjuler kan du fjerne den grimme facade relativt nemt.

Nyhedspatruljen Forfatter