Tre gode grunde til at bruge en madkasse

Danskerne blev meget pludseligt ramt af coronaen i foråret 2020, og det resulterede i, at rigtig mange mennesker måtte begynde at arbejde hjemme.

Derfor blev der også vendt op og ned på folks madvaner, da de ikke længere havde hverken madpakke med eller gang i arbejdspladsens kantineordning.

Dog ser der ud til at være lys for enden af Corona tunnelen, og danskerne skal igen til at overveje, hvordan de får noget at spise på arbejdspladsen, uddannelsesinstitutionen eller i skolen.

Her kommer den traditionelle madkasse ind i billedet, da den på alle måder er et supergodt og holdbart svar på madspørgsmålet.

Her kommer således tre gode grunde til at bruge en madkasse.

Spar penge

Når man vælger at bruge en madkasse, vælger man at spare penge – endda mange penge.

Først og fremmest sparer man alle de penge, man ellers ville have brugt i den kantine, hvor man ellers ville have købt sin mad, hvis man ikke tog det med hjemmefra.

En madkasse er på den måde rigtig smart, fordi det er langt billigere at købe rugbrød og leverpostej end sandwiches og sodavand.

Er man vant til at gå i kantinen hver eneste dag, er der altså uforholdsmæssigt mange penge at spare på i stedet tage sin mad med hjemmefra.

Er man ikke så meget til rugbrødsmadder, kan man også bare tage nogle rester fra aftensmaden med og varme dem – det er under alle omstændigheder langt billigere end at købe mad, snacks og drikkevarer i kantinen.

madkasse

Den miljøvenlige løsning

En madkasse er imidlertid ikke bare praktisk, fordi den kan spare én rigtig mange penge hver eneste måned, den har også andre markante fordele.

Blandt andet er den meget miljøvenlig i forhold til eksempelvis den udbredte løsning, mange vælger at benytte sig af: plasticposer.

En madkasse skal ikke skiftes ud, medmindre den går i stykker, hvorimod en plasticpose hurtigt kan blive så snasket og ulækker, at man er nødt til at skifte den.

Det er på ingen måde hensigtsmæssigt, da man med den tilgang hurtigt vil få brugt en helt masse engangsplast, som belaster miljøet.

En god madkasse kan bare vaskes, hvis den bliver snasket, og derfor er den i det lange løb altså både et meget billigt og miljøvenligt alternativ til plasticposerne.

Du ved, hvad du får

En tredje fordel ved, at man bruger en madkasse, er, at man er helt sikker på, hvad man får at spise.

Man ved måske ikke, hvad der kommer til at være i kantinen på arbejdspladsen eller hvorhenne, man nu engang færdes til daglig, men det problem er løst ved at tage maden med hjemmefra.

Således behøver man aldrig mere at være bekymret for, at kantinen serverer noget, man ikke kan lide eller tåle, og det er en klar fordel.

Det gør det også muligt at tage alle sine livretter med i madpakken, hvis det er det, man har mest lyst til – og hvorfor ikke?

Nyhedspatruljen Forfatter