Skal du udfordres? Så bør du overveje at blive frivillig sygeplejerske i udlandet!

Sidder du hjemme med den ene kedelige dag efter den anden, og er du ved at gå til i hverdagens mondænitet? Så overvej et karriereskift, du aldrig kommer til at fortryde! 

Lev dine dage i varme lande som frivillig sygeplejerske i udlandet og kig tilbage på dig selv nu som en fortid, hvor du ikke havde fundet din passion. Gør noget godt i verden, hvor der er mest brug for det, og lær en masse om mennesker og kulturer, du ellers aldrig ville være stødt på. 

Hører du dét? Det er Afrika, der kalder 

Afrika mangler mange ting, og én af de ting er sygeplejersker. Så bliv frivillig sygeplejerske i udlandet og oplev hospitalet som en arbejdsplads i et udviklende land. 

Lande som Zanzibar og Uganda har programmer for unge ambitiøse mennesker, der leder efter noget erfaring inden for sygeplejerskebranchen. Se mere om dette på https://trymedics.dk/

Så tag ja-hatten på og tag på et unikt og anderledes eventyr til Afrika. Hospitaler venter med åbne arme på mennesker, der bare gerne vil noget godt i verden. Det kan være hårdt, men er du ét af disse mennesker, så pak bøgerne væk, glem afleveringerne og find din drømmeuddannelse i Afrika. 

Lad verden uddanne dig 

Sidder du på et medicinært relateret studie og keder dig? Så overvej lige at forsætte studiet i Afrika som frivillig sygeplejerske i udlandet i løbet af et orlovs-år. Der er masser af praktikophold at finde forskellige steder i verden, og især i udviklingslande er der brug for en ekstra hånd. Det kan være lande i Afrika eller Asien, eller måske i Sydamerika. 

Din uddannelse behøver ikke kun at inkludere støvede fagbøger og læsning, du knap nok kan holde dig vågen over. Få lidt erfaring i branchen, når du alligevel bruger så mange år på studiet. Selvom arbejdet er frivilligt, og derfor ikke lønnet, så er erfaring jo uvurderlig. Erfaring kan man ikke uddanne sig til. Så du får mere ud af at være frivillig sygeplejerske i udlandet end at sidde og høre på lektor. 

En oplevelse, du aldrig glemmer 

Uddannelsen er jo kun en del af mange fordele ved at være frivillig. Naturen i andre lande er utrolig smuk og skal indtages i dens helhed, ikke fra billeder på internettet. Folk fra hele verden bliver frivillige sygeplejerske i udlandet, men du sidder måske og tænker; jeg kender jo ikke nogen dernede, hvad nu hvis jeg bliver en outsider? 

Der er masser af unge, der har de præcis samme tanker, men man finder venner for livet. 

Start, parat, klar! 

Pak tasken, sig på gensyn til venner, familie og lektor, og tag på et eventyr, du aldrig glemmer. Der er altid brug for frivillige sygeplejersker i udlandet, så fortæl dem, at du er klar. Lad ikke de sociale normer holde dig tilbage. Du behøver ikke følge den retning, dine venner og klassekammerater følger. Tag en pause og bliv frivillig sygeplejerske i udlandet. Udfordringerne kommer ikke til dig –  du er selv nødt til at gå ud og finde dem. 

Nyhedspatruljen Forfatter