Sikkerhedsgitter til børn – en mere sikker hverdag

Har man børn, så ved man, hvor meget de løber eller kravler rundt. Det kan nogle gange være svært og holde øje med dem hele tiden, og derfor kan det godt være, man går rundt og er nervøs over, om der dog sker dem noget. Med sikkerhedsgitter kan du gøre dit hjem mere sikkert for de små.

Det kan du bruge sikkerhedsgitteret til

Et sikkerhedsgitter kan sættes op foran eller rundt om noget, så barnet enten ikke kan komme ind eller ud. For eksempel er der mange børnesenge, der har et gitter på. Det bruger man for, at de ikke falder ud af sengen. Hvis du nu har et værelse eller rum, som du ikke vil have barnet skal kravle ind til, kan du også lukke det af med et gitter.

Så faktisk er et sikkerhedsgitter generelt bare til at lukke noget af. Det kunne være et rum, en seng, trapper, kæler og mange andre ting. Det er meget smart for dig, da det betyder, du måske ikke skal holde så meget øje med barnet, da du ved, det er rimelig sikkert. Se mere om børnegitter.

Derfor er det bare smartere med et sikkerhedsgitter

Med et sikkerhedsgitter har man bare et mere sikkert hjem. Små børn forstår jo ikke helt, hvad der er farligt for dem. Så de kan sagtens bare begynde at gå op eller ned af en trappe, som de nemt ville kunne falde på. Har man installeret sikkerhedsgitter i hele huset, behøver man ikke følge barnet rundt hele dagen. Så kan man godt sætte sig ned og se lidt tv, imens man passer barnet.

Du kan jo spærre alle de ting af, som har en smule fare.

En brændeovn for eksempel, sådan en kan jo godt være rimelig farlig. Holder man ikke lige øje med barnet hvert sekund, kan der hurtigt ske en uheldig situation. Det kan nemt undgås med et sikkerhedsgitter, der lukker af for brændeovnen, så barnet har ingen mulighed for at komme tæt nok på, til der sker noget.

sikkerhedsgitter

Sikkerhedsgitter er nemt og brugbart

Sikkerhedsgitter er nemme at sætte op, og det er altid rart, at man ikke skal stå og bøvle med det i lang tid. Du tænker måske, at det bliver træls at låse op for gitteret, for eksempel når du skal op eller ned af trappen, men de er altså nemme at låse op. Så det er helt sikkert ikke nær så besværligt, som du tror det er. Og hellere en lille smule besvær end et usikkert hjem for dit barn.

Gitteret kan let flyttes rund i huset, hvis det bliver nødvendigt. Og låsen der er på, kan selvfølgelig ikke låses op af de små børn. Så med et sikkerhedsgitter kan du altså gøre hjemmet meget mere sikkert, og gøre din hverdag en lille smule nemmere, når det kommer til at passe på det lille barn. Så kan man godt trække vejret igen og slappe lidt mere af, når hjemmet er blevet sikkert.

Nyhedspatruljen Forfatter