Sådan undgår du begynderfejl, når du laver smykker med faldskærmline

safir ring

I en stresset hverdag har vi alle have godt af at have en hobby at slappe af med; og hvad kunne være bedre end at begynde at lave sine helt egne unikke smykker. Hvis du ikke har levet under en sten de sidste mange år, så har du utvivlsomt hørt om den populære dille, der går ud på at lave sine egne smykker af usædvanlige materialer.

Faldskærmsline er nok et af de måske mere overraskende, men også smukkeste af disse materialer. Netop kontrasten mellem den rå paracord og mere elegante smykkeelementer resulterer nemlig i nogle af de mest unikke og smukke smykker man kan forestille sig. Desværre begår mange nybegyndere nogle grundlæggende fejl, der faktisk sagtens kan undgås. Læs videre her, og se hvad du kan gøre for at eliminere de værste begynderfejl.

Almindelige fejl begyndere gør

Uanset hvilket område, så ligger det i sagens natur at man som nybegynder vil komme til at begå visse fejl. Dette bør du helt bestemt ikke være flov over. Vi lærer jo i sidste ende af vores fejl. Når dette så er sagt, så er der overordnet set nogle grundlæggende fejl som mange begår når de arbejder med faldskærmsline til deres smykker.

lav selv smykker

Her er de fem mest almindelige begynderfejl

  • Du gør ikke dit fodarbejde: det kræver forholdsvis meget indledende fodarbejde at bruge faldskærmsline til ens diy smykker. Der findes heldigvis mange gode guides på nettet, der kan hjælpe dig godt i gang.
  • Du kommer til at bruge den forkerte knude: et standard faldskærmsline smykke åbnes og lukkes med en knude. En af de absolut mest almindelige begynderfejl er at afslutte et knyttet armbånd med faldskærmsline med en almindelig knude. Selvom det selvfølgelig kan fungere i en håndevending, så er det dog ikke den allermest elegante løsning. Ved at lave lidt research og øve sig lidt, så vil du hurtigt lære andre og ikke mindst kønnere knuder at kende.
  • Du smelter din faldskærmsline for meget: når du skærer din faldskærmsline, så vil den helt automatisk begynde at trævle op. For at forhindre dette er du nødt til at smelte de løse ender med f.eks. en lighter. Mange begyndere kommer her til at holde deres paracordline for længe under flammen, hvorefter linen går i brand (og man skal starte forfra). Så øv dig lidt inden du går i gang for alvor.
  • Du skærer for lidt faldskærmsline: hvis du ved et uheld kommer til at skære et for kort stykke, så vil du ikke være i stand til at afslutte dit smykke ordentligt; og det er mere end frustrerende, hvis man ellers har gjort sig umage med sit faldskærmsline smykke.
  • Du kan ikke dine knob: hvis du ikke i forvejen lærer dine paracord knob, så er du dømt til at begå rigtig mange fejltagelser. Tag dig derfor rigtig god tid til at øve dig på de forskellige typer, indtil du har fundet dit favorit knob og føler dig sikker nok til at kaste dig ud dit første smykke. Et lille tip: knob til faldskærmsline smykker minder en hel del om knob til sejlsport, så det kan på ingen måde skade at tage et kig på en god sejlsportsbog.

Nyhedspatruljen Forfatter