Sådan kan du få et bedre indeklima med de rigtige badeværelsesfiser


Et godt indeklima er essentiel for at have det godt i sit hjem. Hvis du har et dårligt indeklima, vil det have en stor påvirkning på dit helbred og dit hus. Hvis dit indeklima er dårligt, kan du risikere skimmelsvamp i dit hjem, hvilket kan gøre dig meget syg. Selvom du ikke har svamp i hjemmet, kan et dårligt indeklima give dig hovedpine, irritere dine øjne og få dig til at udvikle allergier.

Undgå fugt i badeværelset

Noget af det, som bidrager mest til et dårligt indeklima, er fugt. For meget fugt er noget af det som kan give skimmelsvamp, men også gøre dig trættere og mere irritabel. Hvis du er i tvivl, om du har for meget fugt i hjemmet, så kan du altid tjekke om der er dug på indersiden af dine vinduer, når det er køligt udenfor. Fugt i luften kan kondensere eller blive absorberet i blødere materialer så som tæpper, puder og tapet. Fugten kan også gemme sig i naturmaterialer så som træ. Man vil helst gerne undgå, at ens overfalder optager for meget vand. Derfor kan det være en god ide at bruge badeværelsesfliser på badeværelset, hvor der selvfølgelig er meget fugt. Du kan finde et stort udvalg af badeværelsesfliser på Bad og Fliser.

rene fliser

Ved at undgå at dine vægge og gulv optager for meget fugt og damp, vil du i højere grad kunne undgå at udvikle skimmelsvamp. Fordi fliser har en glat overflade og er lavet i hårdt materiale, er det ikke vandabsorberende. Du kan med fordel også bruge badeværelsesflisen til at opgradere dit badeværelse. Flisen er en af de mest alsidige overfalder til både gulv og vægge. Du kan endda sagtens vælge to forskellige typer fliser til gulv og væg uden, at det bliver rodet. Flisen er også en oplagt mulighed for at prøve at eksperimentere med både form og farver. Store betonlignende fliser har i de seneste par år fået mere opmærksomhed. Du kan også vælge noget mindre minimalistisk så som 6-kantede fliser eller måske et sildebensmønster.

Udluftning er essentielt

Du vil ikke kunne undgå fugt 100% i dit hjem uanset, hvad du gør. Når du skyller ud i toilettet, vasker hænder eller tørre tøj, kan du ikke undgå at lukke fugt ud i rummet. Selv hvis du lukkede af for vandet, ville din kropssved være nok til at lave et fugtigt indeklima. Fordi at fugten er uundgåelig, er det vigtigt, at man lufter godt ud – også om vinteren. Når det er koldt udenfor, er det faktisk ekstra vigtigt, at man husker at lufte ud. Det er fordi, at forskellen på den kolde temperatur udenfor og den varme temperatur indenfor kan skabe kondensvand på vinduerne. Om vinteren kan du nøjes med at lufte ud i kort tid, hvis du får lavet et godt gennemtræk. På den måde får du nyt og frisk luft ind. Du bør ikke bare lade et vindue stå på klem i flere timer, fordi så bliver væggene omkring vinduet også nedkølet. Hvis væggene er kolde nok, vil du opleve, at der også formes kondensvand på dem.

ventilation

Nyhedspatruljen Forfatter