Sådan indretter du et kontor på arbejdspladsen mest optimalt

Står du og skal til at indrette kontoret på arbejdspladsen? Der kan være mange ting, man skal have i mente, når indretningen af et kontor skal finde sted. Det skyldes, at det er et utroligt vigtigt lokale. Det er her den lange arbejdsdag foregår for mange mennesker, så det er vigtigt at have ordentlige forhold, hvor det er muligt at være produktiv og arbejdsom.

Med infoskærme sørger du for, at du og dine kollegaer altid har overblikket

”Hvorfor er infoskærme en god idé?”, tænker du måske. Det er der mange gode grunde til. Hvis du har en infoskærm til at hænge, så sørger du for altid selv at være opdateret, og samtidigt sørger du også for, at dine medarbejdere er opdaterede.

På infoskærmen eller infoskærmene kan du have vigtig information til at stå, så det virker overskueligt. Det kan for eksempel være information om, hvad det er vigtigt, at I når den pågældende dag. Det kan også være dagens møder.

Derudover kan der også stå mere grundlæggende information såsom medarbejderes fødselsdage, vejrudsigten og nyheder. Du vælger selv, men ved at have disse informationer til at stå, er du sikker på, at både du og dine kollegaer altid er opdaterede på, hvad der foregår på arbejdspladsen og ude i verden.

infoskærm

Placering af infoskærme

Det er vigtigt, at du placerer infoskærmene der, hvor folk ser dem. Det kan for eksempel være i et fælleslokale, i pauselokalet eller ved ind- og udgangen.

Hvis infoskærmen er placeret i et hjørne af et lokale, så risikerer du, at der ikke er nogen, der får øje på den. Det vil betyde, at den ikke ville have den ønskede funktion, og måske risikerer du endda, at dine medarbejdere ikke når til de møder, du har planlagt for dem.

Hvad er ellers vigtigt for indretningen på et kontor?

Udover at have en infoskærm, så er der også nogle andre ting, der kan gøre indretningen på kontoret bedre.

Den første ting, der i denne forbindelse skal nævnes, er vigtigheden af, at medarbejdere sidder komfortabelt, så de ikke risikerer at få problemer med ryggen eller nakken. For at sikre sig dette er der to ting, du kan investere i. Det første er hæve sænkeborde. Ved at investere i sådan nogle kan dine medarbejdere selv justere deres bord efter deres krop. Derudover er det også vigtigt, at der er gode kontorstole, der er støttende for ryggen, og som man sidder godt i. Det er vigtigere end et flot design.

Noget helt andet, som kan være smart at anskaffe sig, er en lille form for beholder til hvert bord. I beholderen kan medarbejderne putte småting i, så de ikke ligger og flyder på bordet. Det kan for eksempel være kuglepenne, små papirslapper eller tyggegummipakker. Herved undgår du rod på bordene, hvilket kan gøre det mere motiverende at arbejde.

Sidst men ikke mindst skal du sørge for, at der er lys på kontoret. Både i form af lamper, men også lyse farver på væggene osv. Det skaber et bedre og mere overskueligt arbejdsmiljø.

Nyhedspatruljen Forfatter