Sådan får Frankrig med hjem i stuen?

Længes du efter sol og sommer? Efter lyse nætter og bekymringsfrie dage? Efter at have tid nok? Tid til fordybelse, tid til et glas rødvin og tid til en god bog. Frankrig har det hele og er ét af danskernes foretrukne ferielande.  

Vi er især glade for det landlige Frankrig, hvor impressionisterne malede de lavendelfarvede marker, og hvor cafeer og små byer stadig i dag ligner et maleri.  

Med den rette indretning kan du genskabe den magiske stemning. Indret dit hjem i fransk landstil og få følelsen af at være tilbage. Tilbage i de idylliske franske landsbyer.  

Og du behøver ikke rejse til Frankrig for at finde det rette interiør. Kom til Frankrig på nettet og køb fransk landstil online.  

Et perfekt miks af nyt og gammelt 

Med den rette indretning kan du forlænge feriestemningen og få en bid af Provence med hjem i stuen. Men inden du begynder at shoppe løs, skal du selvfølgelig vide, hvad du leder efter. Fransk landstil er et perfekt miks mellem nyt og gammelt, og du kan finde det hele på nettet. 

Franskmændene elsker det rustikke. Du kender måske stilen fra de smukke bindingsværkshuse i Bretagne og Normandiet, eller fra de små stenhuse i Provence og Sydfrankrig. Interiøret er ofte rustikke plankeborde, café-og havestole i stål, og senge med smukke gavle i messing eller metal.  

Så hvis du gerne vil indrette dig fransk og landligt, skal du på jagt efter gode loppefund. På nettet er udvalget utroligt bredt, og her kan du finde masser af flotte, franske vintage møbler.  

Det rustikke balanceres i den franske landstil med det elegante. Med til den franske landstil hører derfor elegante lysekroner og rigeligt med smukke brugsgenstande. På den måde er stilen et perfekt miks af nyt og gammelt, tungt og let, rustikt og elegant.  

Romantik med kant 

Små elegante brugsgenstande kan du med fordel købe online. I den franske landstil bringes naturen ind i hjemmet. Et grundelement er derfor hvidvaskede træsorter og naturlige farvepalletter. Farverne skal afspejle naturen og samtidig skabe ro og balance. 

Tænk på markerne i Provence, når du vælger farver. Gule kornmarker, blå kornblomster, lavendel og rød-orange blomster så langt øjet rækker. Gryder og pander må gerne være rustikke, og kopper og kander holdes i hvide eller pastelfarvede nuancer. 

I de franske hjem er man også glad for farvet glas. Gå efter drikkeglas, fade og skåle i diskrete blå eller grønlige farver. Det farvede glas hensætter tankerne på havet og de svalende floder og er et must, hvis du gerne vil ramme stilen rigtigt.  

Selvom den franske landstil ikke er ligeså svulstig som den parisiske, så må der gerne være både farver og ornamentik. Det særlige ved stilen er, at det overdådige balanceres af det rustikke og af møbler, som holdes fortrinsvis i hvidt. Stilen er derfor romantisk men med maskulin kant. 

Har du fået smag på Fransk indretning så husk, at nok er der et stykke vej til Frankrig, men der er aldrig langt online.  

Nyhedspatruljen Forfatter