Psykoterapi i København – find hjælp i hovedstaden

Vi har alle brug for at få lettet hjertet en gang i mellem, uagtet om det er store eller små ting der tynger vores skuldre. Det er vigtigt at få luftet ud for sine tanker, men for nogle kan det være svært at tale om svære og personlige emner. Det er derfor en god ide at tale med en psykoterapeut. 

Hvorfor gå hos en psykoterapeut? 

Det er ganske usundt for os mennesker at gå alene med vores tanker og følelser. Har du noget der nager dig, kan det næsten føles som, at det æder dig op indefra. Mange oplever søvnbesvær og koncentrationsbesvær, som følge af for mange bekymringer. Vi støder på mange problemer og udfordringer gennem livet, hvor vi kan føle os sårbare og magtesløse. Nogle gange kan man føle sig utrolig ensom og alene med alle sine problemer. En psykoterapeut hjælper og støtter dig, gennem disse problemer og udfordringer, og hjælper dig mig at øge din opmærksomhed på dig selv, og de valg du træffer i livet. Find psykoterapi København, og book din første samtale. 

Hvad er psykoterapi? 

Psykoterapien er et lukket rum, hvor du kan tale om alt mellem himmel og jord, uden nogle dømmer dig. Der bliver i terapien eksperimenteret med konkrete situationer, hvor der trænes, øves og sættes handling på. Det er ikke altid nok, blot at tale sammen. I psykoterapien kan man ikke springe over hvor gærdet er lavest. Det er i sidste ende dig selv, som skal gøre arbejdet, men en psykoterapeut går med dig, og hjælper og rådgiver dig hele vejen igennem.   

Problemer i parforholdet? 

Før eller siden falder vi alle ned fra den lyserøde sky, og pludselig bliver det hverdag. Gnisten i parforholdet er ikke noget der bare forstætter med at være der. Det kræver arbejde, og fra begge parter. Nogle parforhold har brug for lidt hjælp til at holde gnisten i live, hvilket er hvad parterapi biddrager til. Langt de fleste problemer i forhold, kan løses, hvis begge parter altså vil. Det handler ikke om at uddelegere ansvar og skyld for problemerne i forholdet, men om at yde en fælles indsats, hvor begge skal kunne kigge indad. Man er nødt til at ville det, og det er en fælles indsats. 

Sådan foregår parterapi 

Parterapi handler om risiko. Du skal turde risikere at vise dig selv og din sårbarhed. Der skal trænes og eksperimenteres, for det er ikke altid nok, blot at tale sammen. Problemet er, at der ikke er mange par, som rent faktisk taler om, hvordan de vil være i et forhold sammen. Når man ikke har skabt en ramme og forventningsafstemning for sit forhold, kan det pludselig skabe konflikter i det ellers kærlige forhold. Man kan blive utrolig ensom i sit forhold, eller i værste fald gå hver til sit. Derfor er det utrolig vigtigt, at man tør tage skridtet og tale med en parterapeut, inden det går så vidt. 

Nyhedspatruljen Forfatter