Pandelamper er praktiske – find en der passer dig

pandelygte

Pandelamper er utrolig praktiske. Du har måske ofte brugt en, når du har været på tur i det fri. Eller hvis du har arbejdet udendørs på en tåget dag. Du behøver dog ikke være det store friluftsmenneske for at en pandelampe er en god ting at have. Lampen er praktisk for alle, der ser en nytte i at kunne bruge hænderne i god belysning.

Du kan finde et stort udvalg af lygter her: Batteribyen.dk.

Pandelamper af forskellig kvalitet

Pandelamper fås ligesom meget andet i forskellige kvaliteter. Du skal selvfølgelig ikke investere for meget i en pandelampe, hvis du ikke tror, at du kommer til at bruge den ret meget. Det kan dog på den anden side være en god idé at investere i en, der holder i flere år.

Pandelamper med forskellige lyslængder

Du skal overveje hvilke funktioner der er nødvendige for dig. Du tænker måske ikke umiddelbart, at der er stor forskel på pandelamper. Det er der. Du skal eksempelvis overveje, hvor langt din pandelampe skal kunne lyse. Skal du bruge den til at arbejde med hobbyarbejde eller skal du bruge den, når du går tur med hunden? Hvis du skal bruge den til hobbyarbejde behøver den ikke at kunne lyse langt. Hvis du derimod skal bruge den, når du går eller løber en tur, er det en god idé, at den lyser langt.

Dette betyder, at du kan se mere af vejen. Det betyder tilmed at du bliver mere synlig for bilister.

pandelamper til skovtur

Lygter i forskellige farver

Der findes lamper, der lyser i forskellige farver. Derfor bør du overveje om du ønsker en pandelampe, der lyser i en varm farve eller om du hellere vil have en skarp hvid lysstråle. Du kan også få en pandelampe, der lyser rødt, hvis du har behov for det. Hvis du bruger lygten til at gøre dig synlig som fodgænger eller løber, kan du med fordel anskaffe dig en lampe med reflekser.

Pandelamper til arbejdet

Hvis du arbejder på et lager eller lignende, kan du også med stor fordel købe en pandelampe. Hvis du arbejder udendørs, kan du købe en lampe, der tåler kulden. Hvis din lygte ikke kan tåle det barske vejr, risikerer du at den går i stykker midt i arbejdet.

Pandelamper til løbetrænere

Man behøver ikke være en handyman eller friluftsvejleder for at benytte sig af en pandelampe. En løber kan også have stor gavn af en pandelampe.

Hvis du først har tid til en løbetur, når du er kommet hjem fra arbejde og det er blevet mørkt, kan du med stor fordel løbe med en lygte i panden. Eller hvis du løber meget i vinterhalvåret, hvor det aldrig rigtig bliver lyst, er det en god idé at anskaffe dig en pandelampe. Så sikrer du, at du ikke falder og får skader.

Desuden er det også en effektiv måde at gøre sig synlig på vejen. Du behøver ikke bekymre dig for, om lygten generer dig i dit løb. Der findes lygter designet til formålet.

Nyhedspatruljen Forfatter