Hvorfor el eftersyn?

Hvorfor skal man egentlig få sig et el eftersyn? Et el eftersyn er en gennemgang af din boligs elinstallationer. Hvis du ikke selv har bygget din bolig, er du måske ikke helt klar over dette. Det kan være livsfarligt, hvis installationerne er hjemmelavede, eller hvis det er blevet fikset af personen, der boede der før. Hermed har du altså brug for et el syn, så du kan være helt rolig. Læs mere her.

Hvad skal man vide?

Hvis du ikke selv er elektriker, så ved du ikke nødvendigvis, hvordan elinstallationerne i dit hjem har det. Her har du brug for at være sikker, så du kan sove trygt om natten og ikke skal bekymre dig om, hvorvidt der sker noget. Du kan få hjælp hos Reel-instalation.dk. Her kan du booke et eftersyn, så nogen kan komme og tjekke, om alting er, som det skal være.

Hvordan foregår det?

Et eleftersyn foregår på den måde, at alle elinstallationer i hjemmet tjekkes af en autoriseret elinstallatør. Her foretages forskellige målinger og kontrol af udstyret, særligt det der beskytter mod elektrisk stød og brand. Der laves billeddokumentation, så alting bliver dokumenteret til punkt og prikke.

Det, der gennemgås, er blandt andet: eltavlen, fejlstrømsafbrydere, fastgørelse af kabler, stikkontakter osv., indbygningslamper, lavvoltsinstallationer, tilledninger, beskyttelse mod direkte eller indirekte berøring med spændingsførende dele. Her får du altså en gennemgribende rapport over alting.

Der udfyldes et skema, som kan gennemgås efterfølgende for dig, så du kan følge med. Dette skal være grundlaget for en rapport, der skal laves.

Rapporten skal give en sikkerhedsmæssig standard i din andels- eller ejerbolig. Den fortæller, om elinstallationerne er funktionsdygtige og lovlige, og om de opfylder de krav, der skal opfyldes.

Det kan ske, at du skal betale for at gøre disse installationer lovlige. Hvis dette altså er tilfældet, så skal du have fikset dem.

Hvad koster det?

Det kan være forskelligt, hvad det koster. Både eftersynet, men også at få fikset elinstallationerne. Det er en meget individuel sag. Prisen vil dog ofte ligge på 1000 kr+. Det koster noget, men det er helt klart det værd for at sikkerhedstjekke din bolig, så du er sikker på, om alting er, som det skal være.

Konklusion

Det er derfor rigtig vigtigt at overveje, om du ikke skal have et eleftersyn. Særligt hvis du bor i en gammel bolig, kan det være en god idé, men sådan set også i det hele taget. Det er vigtigt at have styr på sikkerheden for alles skyld.

Derudover kan du måske opleve, at der er fejl og mangler, og der er eleftersyn godt, fordi du så kan blive opmærksom på de fejl, som du ikke anede eksisterede.

De skal fikses, og dette kan elinstallatøren også hjælpe dig med. Det er vigtigt at få professionel hjælp, særligt når det er et område, som du ikke selv ved så meget om. De vil kunne give dig den hjælp, du får brug for og kunne give dig den vejledning, du har brug for.

Nyhedspatruljen Forfatter