Holdingselskab – sådan fungerer det!

Hvis du ønsker at eje dele af andre selskaber, eller blot har en interesse indenfor investering i aktier, så er det en god idé at overveje oprettelse af et holdingselskab. Dette kan have økonomiske fordele for dig, hvis du ønsker at investere dine penge, og gerne vil have et passivt selskab, som giver gode, skattemæssige fordele. Det kan have et særdeles positivt udfald for en virksomhed. 

Læs videre for at finde ud af, hvordan man bedst kommer i gang med at stifte et holdingselskab, og hvad det i hele taget drejer sig om!  

Hvad er det?  

Et holdingselskab er en selskabsform, hvis formål er at tage part i andre selskaber eller i aktier. Dette er altså især relevant, hvis man driver virksomhed. Man stifter enten et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Dette er ofte tilknyttet et driftsselskab, som står for den daglige drift. Du kan finde ud af meget mere om prisen på at få rådgivning og hjælp til oprettelse, samt hvordan det hele fungerer, på siden https://nemselskab.dk/produkt/holdingselskab/.  

Det, der kendetegner dette selskab, er, at det ikke har nogen omsætning, og derfor heller ikke skal momsregistreres. Det eneste, selskabet skal, er at eje aktier med mere, og da der ikke er nogen handel, kommer der heller intet fradrag fra moms.  

Det vigtigste at gøre, hvis man skal eje et holdingselskab, er at opdatere oplysninger. Hvis der sker ændringer i vedtægter, skal de altid registreres. 

Derudover er det vigtigt at have en arbejdsskadeforsikring tilknyttet, bogføre, lave årsrapporter osv. Dette er noget, som kan være smart, at bruge rådgivning til, så man ikke selv står for alt dokumentation.  

Hvilke fordele er der ved et holdingselskab? 

Der er nogle nyttige fordele ved at oprette sig et holdingselskab.  

For det første kan man skattefrit få penge fra driftsselskabet, hvis der er et overskud. Dette kræver dog at man ejer en vis procentdel af driftsselskabet. Hvis driftsselskabet skulle gå hen og gå konkurs, har man altså sikret overskuddet derfra i sit holdingselskab, og man mister derfor en del færre penge.  

Man kan også spare en masse penge, hvis man opretter et holding- og driftsselskab samtidig. Man skal nemlig betale 40.000 i kapitalindskud ved begge selskaber, og her kan man bruge de 40.000 til begge oprettelser, i stedet for at bruge 80.000 på to separate.  

Sådan opretter du dig! 

Hvis man stifter selskab med hjælp fra advokater, er man sikret en nem og hurtig oplevelse. Som det også kan læses via ovenstående link, er man sikret via advokatforsikring, korrekt udfyldte dokumenter samt juridisk rådgivning til selskabsstiftelse.  

Det eneste man skal gøre, er at udfylde en onlineformular med oplysninger. Du kan selv vælge hvilke og hvor mange selskaber, du ønsker at stifte. Derefter bliver man kontaktet af en rådgiver, som derefter laver alle de nødvendige papirer for en. Endvidere skal selskabets registreres ved Erhvervsstyrelsen, og så mangler man blot at skrive under. Herefter får man et CVR-nummer, og alt bliver oprettet. Det hele kan blive ordnet på under 24 timer, hvis man vælger en god rådgiver! 

Nyhedspatruljen Forfatter