Handler din virksomhed med Schweiz?

Hvis din virksomhed handler med Schweiz, uanset om I eksporterer eller importerer varer og ydelser, så er det en rigtig god idé at være helt opdateret på handelsreglerne mellem Danmark og Schweiz, og hertil hvordan reglerne er for moms mellem de to lande. Hvis du er i tvivl om øst og vest, op og ned når det gælder momsregler og registrering i handel med Schweiz, så er der heldigvis professionel hjælp at hente. 

Timevat.com er din hjælpende hånd til momsregistrering i Schweiz 

Schweiz er et af verdens rigeste lande, så derfor giver det god mening for danske virksomheder at gøre gode handler med landet, også selvom, at de ikke er en del af EU. Heldigvis er transporten mellem vores to lande ikke lang og heller ikke dyr, og Timevat.com er din erfarne og kyndige partner med moms og registrering i Schweiz, så jeres virksomhed kan føle sig helt tryg ved handler med landet.  
 

Handel med lande udenfor EU 

Når danske virksomheder handler med lande udenfor EU, er der en række ting, som kan være godt at gøre sig klart, inden handler med landet påbegyndes. Schweiz er ikke medlem af EU, men til trods for det, har landet gode handelsaftaler med EU, hvilket også vedrører fri bevægelighed i transport samt eksport/importregulativer, som er til at arbejde med for danske virksomheder.  

Momsrefusion efter handel med Schweiz 

Når din virksomhed har haft udgifter i forbindelse med handel til Schweiz, kan I få den betalte moms i landet tilbage. Moms i Schweiz ligger på 7,7% og kan alt efter udgifternes størrelse være et væsentligt beløb at få tilbage i pengekassen. Moms på udgifter som transport, køb og salg af varer og ydelser, hotel og messeudgifter og lignende kan altså hentes tilbage. 

Er din virksomhed import- og eksportregistreret? 

Da Schweiz ikke er en del af EU og hvis din virksomhed handler med landet, uanset om I importerer eller eksporterer varer og ydelser, er det påkrævet at have en import/eksport-registrering hos erhvervsstyrelsen i Danmark samt virksomhedsregistrering i Schweiz. I og med at landet ikke er med i EU’s princip om fri bevægelighed mellem varer, vil der derfor kræves toldbehandling ved import af varer og ydelser.  
Derfor er det også påkrævet med indberetning af momsbeløbet på virksomhedens handler med landet.  

Lad din virksomhed tage første skridt på handelseventyret med Schweiz 

Timevat har allerede hjulpet rigtigt mange danske virksomheder i gang med handler mellem Danmark og Schweiz. Med deres erfarne hjælp med moms i Schweiz og løsninger på logistikmæssige udfordringer kan din virksomhed med tryghed begynde et nyt handelseventyr med et af verdens rigeste lande, nemlig Schweiz. Landet har allerede et stærkt økonomisk samarbejde med EU, og både økonomisk og kulturelt minder vores to lande rigtig meget om hinanden, hvilket også er med til at gøre samarbejdet lettere for din virksomhed i forhold til moms og momsregistrering ved handel med Schweiz. 

Nyhedspatruljen Forfatter