Guide: Sådan bliver du bekendt med gin

eksklusiv gin

Langt de fleste danskere nyder ofte et glas alkohol enten til aftensmaden eller kort derefter. Alkoholen er en fasttømret del af vores kultur, der for mange mennesker er med til at nedbryde barriere, der normalt holder dem tynget – specielt i sociale sammenhænge. Naturligvis skal spiritus nydes med måde. Der er derfor ingen grund til ikke at drikke den bedste slags alkohol når det alligevel er dét, klokken slår.

Gin er dog ikke en alkohol, der er fritaget for kritik. For mange mennesker er den forbundet med stereotyper som eksempelvis den fordrukne og omsorgsløse mor, Debbie, fra tv-serien, “Pandaerne”. Debbie søger tilflugt i alkoholen på en daglig basis og ser det ikke selv som et stort problem for hverken hendes eget eller hendes families velvære. Alkoholen er også hovedsageligt forbundet med sjussen, gin og tonic, der til tider kan have en limiterende effekt på, hvordan den bredere befolkning ser på alkoholen.

Heldigvis er gin en alsidig og ofte velsmagende spiritus, der kan benyttes i mange sammenhænge. Her får du en kort guide til at finde rundt i de mange forskellige slags gin, der findes og hvis du, efter du har afsluttet læsningen. Køb gode gin på tilbud her, hvis du skulle trænge til et lille glas et-eller-andet.

gin og tonic

Smagsløg kræver tilvænning

Hvis du aldrig før i dit liv har smagt den, er det ikke sikkert, at du vil kunne lide det, den første gang drikken omfavner dine smagsløg. Det er med denne alkohol, som det er med så mange andre former for spiritus, at det kræver en vis tilvænning, før man lærer at sætte pris på lige netop denne slags spiritus’ egenskaber.

Det er en form for spiritus, der ofte bliver brugt i klassiske sjusser som førnævnte G&T samt variationer af denne som eksempelvis gin og lemon. Denne form for alkohol er bitter i sin smag, men ikke kraftig, hvilket gør den god til al slags sodavand som sjusser. Alkoholen har også den effekt, at den smager godt på egen hånd (hvis du har købt en flaske af rimelig kvalitet). Selvom drikken parres fint med sukkerholdige tilføjelser, er den klassiske G&T en bitter kombination, der måske kræver større tilvænning end de mange alternativer. Dog vil du med tiden lære at elske denne klassiker inden for drinks og sjusser.

Kvaliteten er essentiel

Du finder nemt en god gin ved at spørge i din lokale spiritusforretning om, hvilke mærker sælgeren kan anbefale. Det bedste tip er, at man ikke bør købe den billigste flaske, man kan finde på hylderne i det lokale supermarked. Selvom denne drik for mange anses for at være en basal og ikke så populær alkohol, kræver det at man lægger både penge og energi i at finde en god flaske, hvis man vil forstå hvorfor, at lige netop gin, for nogen er den allerbedste alkohol, der findes. Hvis du vil vide mere om gin og andre former for alkohol, kan du foretage en søgning på internettet. Der findes bunkevis af viden og myter om enhver slags spiritus.

Nyhedspatruljen Forfatter