Gør spisetiden endnu mere hyggelig med det rette spisebordssæt

Ofte undervurderer vi, hvor vigtigt et spisebord egentlig er. Det er her, du samler familien om morgenen inden dagen begynder, og det er her, I igen mødes om aften til aftensmad. Derfor handler spisetid ikke blot om mad. Det handler også om at samle familien.

Ligesådan kan det rette spisebordssæt hjælpe med at gøre spisetiden mere hyggelig. Det er nemlig vigtigt, at bord og stole passer sammen, så du kan udnytte deres funktionalitet. Hvis du nogensinde har prøvet at sidde ved et bord, hvor din stol bare ikke passede til, forstår du vigtigheden af, at de to ting harmonerer.

Derfor skal du købe et spisebordssæt

Når du vælger at købe et spisebordssæt, er du sikker på, at bordet og stolene passer sammen. Det giver dig den klart største komfort og funktionalitet. Det er nemlig vigtigt, at bordet og stolene passer sammen i både højde og bredde.

Derudover er der naturligvis også det æstetiske aspekt. Det ser bare bedre ud, når både stole og bordet passer sammen.

Når du køber et sæt, fremfor at købe bord og stole separat, er du sikker på, at det hele passer sammen. Det gør indkøbet langt nemmere for dig.

Sådan vælger du det rette spisebordssæt

Når du gerne vil købe et nyt spisebordssæt, bør du starte med at finde ud af, hvor du gerne vil placere det. Skal sættet stå i køkkenet, stuen eller måske et helt tredje sted? Når du ved, hvor sættet skal placeres, kan du bedre finde ud af, hvilken størrelse sættet skal være.

Når du har fundet den rette størrelse, kan du overveje hvilket materiale og hvilken farve, bordet skal være lavet af. Det er nemlig vigtigt, at sættet passer til den øvrige indretning i rummet.

Du bør også overveje, om du gerne vil have et firkantet eller rundt bord. Det rette valg kommer helt an på, hvor meget plads du har, hvor mange mennesker der skal sidde om bordet og så naturligvis din personlige smag.

Hvis du gerne vil forlænge bordet

Hvis du bor i en mindre bolig, vil du måske gerne have mulighed for at have et relativt lille bord til hverdag, som du kan slå ud ved festlige lejligheder. I så fald kan det være en god idé at købe et spisebord, hvor du kan indsætte tillægsplader.

På den måde kan du nemlig få plads til flere mennesker, når du sætter tillægspladen i. Det giver dig det bedste fra begge verdner; et mindre bord, der ikke optager for meget plads i hverdagen, og et større bord hvor alle dine gæster kan sidde.

Husk vedligeholdelsen af dit spisebordssæt

Når du skal købe et nyt spisebordssæt, er det også vigtigt, at du tager stilling til vedligeholdelsen. Nogle materialer kræver nemlig en højere grad af vedligeholdelse end andre.

Hvis du eksempelvis gerne vil have et plankebord, bør du oliere det cirka én gang om måneden. På den måde holder bordet bedst.

Hvis du ikke ønsker at bruge tid på vedligeholdelse, bør du have dette med i dine overvejelser, når du skal vælge materialetype.

Nyhedspatruljen Forfatter