Gør din altan klar til sommeren med en altanparasol

Selvom den danske sommer ikke altid er til at regne med vejrmæssigt, så vil solen næsten altid titte frem fra sit skjul i ny og næ. Det gør det oplagt at sidde ude, hvad enten det er for at spise, læse eller bare slappe af. Hvis du bor i lejlighed, så har du måske ikke en lille have, som du kan sætte dig ud i, men altanen er et lækkert alternativ, når dagtimerne skal nydes udendørs. For meget direkte sol er dog ikke godt for kroppen, så derfor er det genialt at anskaffe en altanparasol til de solrige dage til sommer. Det kan nemlig også være ubehageligt at være for meget i solen.

En god parasolfod giver ekstra tryghed

Når du skal finde den helt rigtige altanparasol til dine behov, så er det vigtigt, at du også kigger efter en god parasolfod. Det er en essentiel genstand, når du skal beskytte dig selv mod solen på altanen. En parasol fod holder din parasol fast og gør det muligt for din altanparasol at stå. Det gør også, at den er til at flytte på. Det skal dog ikke være så nemt at flytte på parasollen i en sådan grad, at vinden kan suse ind og gribe fat i parasollen. Det er ikke sikkert for dig eller for de personer, som kunne blive ramt af en flyvende parasol, skulle den falde ud fra altanen. Heldigvis findes der gode løsninger til parasollen, som kan skabe tryghed. Du kan eksempelvis få en smart parasolfod med sandsæk til din altanparasol. Vægten fra sandsækken vil stabilisere foden, så du kan føle dig tryg, når der blæser en brise. Dertil findes der også kroge og lignende, som kan spænde din altanparasol fast til din altan. Derpå kan du nyde en god bog i skyggen på altanen helt uden bekymringer om parasollen.

grøn parasol på altan

Det skal du kigge efter, når du skal købe din parasolfod

Når du skal købe din altanparasol, så er der nogle ting, du bør være opmærksom på. Det første du skal kigge efter er, hvorvidt foden passer til din parasol. Det er ekstremt frustrerende at have købt en parasolfod, hvis den så ikke passer til parasolstangen. Der er dog nogle parasolfødder, som gør noget ud af at passe til alle parasoller. Vælger du den type, så kan du tilmed bruge foden igen og igen, også selvom du skifter parasol. En anden ting, du bør være opmærksom på, er desuden vægten af din parasol fod. Uanset om du foretrækker en fod, som vejer meget i sig selv, eller om det er en fod med sandsække, du foretrækker, så er vægten afgørende. Har du en altanparasol med et stort omfang, er det en god idé at have mere vægt i foden. Find størrelsen på din parasol og undersøg, hvor mange kilo du bør benytte ved din parasolfod. Så er du bedst muligt forberedt. Du bør også kigge på, hvor meget du har plads til på din altan. Nogle parasolfødder er en del større end andre, og det er ikke altid praktisk på en altan. Find den løsning, som passer bedst til dig og din altan.

Nyhedspatruljen Forfatter