Glasnudler er ikke bare almindelige nudler

Det er ikke kun deres navn, der adskiller glasnudler fra almindelige nudler. Glasnudlerne er lavet af en anden type pasta, selvom navnet lægger op til, at de skulle være lavet af glas så er det ikke tilfældet. De er lavet af vand og stivelse, men de er langt tyndere end almindelige nudler og derfra kommer navnet glasnudler. Netop når nudlerne er så tynde, så gør det at tyndere og mere sprøde end almindelige nudler.

Det kunne ikke være nemmere

Man bruger glasnudler i mange forskellige retter – blandt andet suppe. De passer godt til suppe, fordi de ikke bliver bløde og klumpede som almindelige nudler. Glasnudlerne kan sagtens holde til et par minutters kogning og dermed er de nemme at tilberede. Du kan oven i købet købe glasnudler, som allerede er kogte, hvis du vil undgå besværet med selv at koge dem. Glasnudlerne findes i forskellige farver – blandt andet grønne, gule og røde – så du kan nemt finde et par stykker, der passer godt til din ret. Helt generelt passer glasnudler godt til asiatiske retter, men de kan sagtens bruges i andre retter.

Nudler spises i hele verden, men især i Asien hvor de stammer fra er de populære og folkekære

Nudler er en populær spise i mange forskellige dele af verden. De opkøbes ofte i supermarkeder og er en nem og billig måde at tilberede et måltid på. Glasnudler er især populære i Asien, hvor de bruges i mange forskellige retter. I Thailand, for eksempel, er nudler et af de vigtigste stykker på et asiatisk måltid – ligesom ris, brød eller pasta er det i Europa og Amerika. Der findes et hav af forskellige nudler – fra de klassiske glasnudler over soja- og risnudler til de mere eksotiske bambus- og tangnudler. Uanset hvilken type nudler du vælger, så kan du være sikker på at få et måltid, der er fuld af smag. Samtidig er det også helt okay at slubre når man spiser nudler i Asien. I nogle af landene i Asien, er det faktisk uhøfligt ikke, at larme lidt når man spiser. Når man slubrer viser man, at man kan lide maden og det er lækkert.

Det hele er ikke ens, men de minder om

Der er mange forskellige madkulturer i Asien, fordi der er mange forskellige lande. Det betyder, at der er mange forskellige krydderier og retter. I Thailand, for eksempel, er det typisk at spise nudler og ris. Nudlerne bliver ofte serveret med en thailandsk sauce, som blandt andet indeholder chili. I Japan spiser man ofte Sushi – et stykke rå fisk eller skaldyr på ris. Sushi er kendt for sin søde smag, der kommer fra sojasauce og wasabi. I Kina er det typisk at spise ris, som bliver serveret med kød eller grøntsager. Der findes utallige forskellige retter i Asien – både nudler, ris og andre ting. De har dog alle til fælles, at man spiser nudler om det er i wok, supper, eller anden form. Asiatere elsker nudler og det er der god grund til. De store forskelle på madkulturerne er nok krydderierne.

Nyhedspatruljen Forfatter