Frokostordning i Århus – madpakken er på vej ud i smilets by

Hvem gider egentlig at spise noget til frokost der har tilbragt de sidste 12 timer i køleskabet, afbrudt af en times transport til jobbet. Ingen vel? Det er i hvert fald det statistikken siger, hvis vi kigger på tallene for frokostordninger i Århus.

 Men det er ikke kun frokostordninger i Århus der hitter, også morgenmaden og aftensmaden bliver indtaget på arbejdspladsen for mange medarbejdere hver dag. 

Forældrene halter stadig bagefter børnene

Det er lidt over en tredjedel af alle medarbejdere i Århus der har tilknyttet en frokostordning på deres arbejdsplads. Her er forældrene og medarbejderne altså langt bagefter børnene i de Århusianske daginstitutioner, for her er det nemlig helt op til 90% der har mad- og frokostordning i Århus.

 Vi er altså langt bedre til at tænke på vores børns sundhed end vi er til at tænke på vores egen eller medarbejdernes, og det er lidt en skam for en god frokostordning kan nemlig hæve kvaliteten af både jobglæde og daglig effektivitet. 

Frokostordning i kraftig vækst siden 2013 

Kigger man på antallet af restauranter og cateringvirksomheder der reklamerer med at levere frokostordning Aarhus, kan man fra 2013 og til nu se en massiv vækst. Antallet af frokostordninger er i den periode nemlig nærmest fordoblet.

 Selvom corona pandemien i 2020 og 2021 lagde en vis dæmper på branchen, så er der nu igen fuld efterspørgsel på frokostordninger efter flere og flere danskere igen vender tilbage til arbejdspladsen på fælleskontoret.

 Flere og flere leverandører oplever faktisk at det er svært at følge med på efterspørgslen, og især at skaffe arbejdskraft i køkkenet til de mange frokostordninger.  

Hvorfor er frokostordninger i Århus så populære?

Efter minimum 10 års skolegang med mere eller mindre kedelige madpakker, og herefter en lang årrække på S.U. der ofte betyder at maden består af billige retter, så er der jo ingen under i at danskerne bliver trætte af kedelige madpakker, eller vælger lette løsninger når dagens måltid skal pakkes i tasken.

 Men det er faktisk ofte ikke på medarbejdernes initiativ, at der bliver etableret frokostordninger på de Århusianske arbejdspladser, her skal man nærmere kigge på ledelse og HR for at forstå hvorfor frokostordning Århus bliver googlet så hyppigt.

Giver mindre sygefravær og bedre arbejdsmiljø

Kost og sundhed er to ting der hænger meget tæt sammen, og sygedage er noget der virkelig koster mange penge for de danske virksomheder. Derfor er det logisk at virksomhederne vil gøre sit til at medarbejderne får sundt og varieret mad i løbet af dagen.

 Derudover styrker frokostordninger også det sociale, og når man hygger sig med sine kolleger er man også tilbøjelig til at blive mere hjælpsom og spare mere med hinanden. For mange virksomheder kan en frokostordning altså måles direkte på bundlinjen.

 Dertil kommer det at en god frokostordning ofte vægter lige så meget som en god løn, og dermed har de virksomheder der tilbyder frokostordning i Århus også nemmere ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, noget der især er brug for i disse tider.

Nyhedspatruljen Forfatter