Find en cykelhjelm, som passer lige til dig

cykelhjelme

I Danmark ejer langt de fleste en cykel, og mange bruger den også jævnligt. Særligt i de store byer er cyklen et meget populært transportmiddel, da det er en nem og sund måde at transportere sig fra A til B. Ofte kommer man hurtigere rundt på cykel, end hvis man tager bilen. Som cyklist er man dog også noget mere udsat i trafikken, end hvis man kørte i bil. Der er dog nogle ting, man selv kan gøre, så det bliver mere sikkert at færdes på cykelstierne. Udover at sikre sig, at ens cykel er lovlig med ringeklokke, reflekser, gode bremser og lys, er det en god idé at købe en cykelhjelm.

Hvorfor køre med cykelhjelm?

Cykelhjelmen er måske mere populær end nogensinde før, og både børn, unge, voksne og ældre kører nu med dem. Hjelmens opgave er at beskytte noget af det dyrebareste du har, nemlig dit hoved. Hvis du har hjelm på, mindsker du risikoen for at pådrage dig en alvorlig hovedskade. Hvis du skulle være så uheldig at falde på cykel og lande på hovedet, tager cykelhjelmen det værste stød og skåner dit hoved. Det er dog vigtigt at vælge en hjelm, som passer til din hovedform og slutter tæt, for ellers hjælper den ikke. Her kan det være en god idé at gå ind i en cykelbutik og få hjælp af personalet til at finde lige den hjelm, som passer til dig. På den måde undgår du at købe en cykelhjelm, som du aldrig får brugt, fordi den sidder forkert og den irriterer dig.

mtb hjelm

Find en type, som passer til dine behov

Dengang cykelhjelmen kom på markedet fandtes der ikke særlig mange udgaver, og mange var måske heller ikke lige de pæneste. I dag er det dog helt anderledes, og du kan få hjelme i alverdens farver og former. Du kan få dem med hanekam eller prinsessekrone og du kan endda få en, som ligner en hat eller en vandmelon. I de sidste par år er der også kommet andre typer frem, som ikke er en hjelm i traditionel forstand, men mere en halskrave. Disse kraver indeholder en airbag, som udløses, hvis du vælter eller kører ind i noget. Airbaggen omslutter så dit hoved og beskytter dig på den måde. Denne udgave er især til dem, som ikke vil have hjelmhår, eller bare synes, at den traditionelle cykelhjelm er grim.

Brug den som et fashionstatement

Selvom langt de fleste af os godt ved, at det er fornuftigt at køre med cykelhjelm, så smutter det nogle gange. Det sker især, hvis man skal til fest eller fin middag, hvor man ikke vil ødelægge sit hår eller sit outfit. Her kan man dog med fordel tænke sin hjelm som en del af sit outfit. Der findes efterhånden hjelme i alle farver, og det burde ikke være et problem for dig at finde en, som passer til din personlighed og stil. Der er selvfølgelig heller ikke nogen der siger, at du ikke gerne må have mere end en cykelhjelm, så du har en til enhver lejlighed.

Nyhedspatruljen Forfatter