Find det rette gnavertilbehør til dit kæledyr

gnavertilbehør

Hvis man har et kæledyr, vil man gerne have, at dyret har det godt. De fleste har prøvet at have et eller andet dyr, som man holdt af. Det er en fantastisk følelse, og samtidig kan det virkelig være sjovt. Med gnaverne kan man se og leve med de små pattedyr helt tæt på – men tilbehøret skal selvfølgelig være i orden.

For at finde inspiration til godt gnavertilbehør kan man for eksempel se udvalget af gnavertilbehør på dyreverdenen.dk.

Hvilket bur passer bedst?

På trods af at det er rart at have sit dyr tæt på, har man nok ikke lyst til at have sine gnavere i sengen. Derfor er det essentielt at finde et godt hjem til dem, så de passer ind i det store hjem, dit hjem. Alt efter hvilken gnaver man har eller vil have, er det selvfølgelig forskellige bure. Der er nogle gnavere, der har brug for mere plads og nogle, der har brug for mindre. De større gnavere, som for eksempel kaniner, har godt af et stort bur med ordentlig plads.

Kaniner har brug for at bevæge sig og det er derfor vigtigt, at man enten faciliterer det i buret eller ved at slippe den ud så ofte som muligt. Der er selvfølgelig forskellige størrelser kaninbure, og man kan derfor med fordel finde et, der passer til ens egen livsstil.

Det kan være godt at stille sig selv et par spørgsmål inden. Man kunne for eksempel spørge hvor mange kaniner det drejer sig om? Og skal kaninen/kaninerne være meget udenfor eller ej? Kaninen er som sagt en af de større gnavere, og hvis man ikke har så meget tid og plads, kan det ofte værre smartere med et marsvin eller en hamster.

De kræver mindre luftning og kan leve fint i deres bur, men også ofte lide at blive kælet med. Dyrene er mindre og det er burene oftest også. Der er selvfølgelig en kæmpe forskel på kvalitet og størrelser, alt efter hvilken type man vil have, og hvad man har råd til.

gnaverbur

De legende dyr

De fleste pattedyr kan faktisk godt lide at lege på den ene eller anden måde. Man kender det jo fra hunde og katte og deres legetøj, fra garnet til bolden, der kastes. Den samme glæde ved legen gælder for gnaverne, hvilket man nogle gange glemmer. Omend de er mindre dyr, er de ikke dumme og kan faktisk knytte sig personligt til både menneskene omkring dem og til det tilbehør de har.

hamsterhjul
Dwarf furry hamster lies in a plastic wheel, side view

Man kender eksempelvis hamsterhjulet, som kan være en stor tilfredsstillede for hamsteren. På samme måde er der tunneller, stativer og små ”gnaverskure”, som de kan føle sig trygge i. Alt sammen er gnavertilbehør, der kan forbedre kæledyrets liv og samtidig give anledning til sjov.

Alle kæledyr er jo dyr, som lever blandt mennesker i en eller anden forstand. Med gnavere er det noget særligt, da de ikke kan leve så frit som katten, men ikke kræver så meget tid som hunden.

Nyhedspatruljen Forfatter