Du kan sagtens konditionstræne i hjemmet

De fleste vil naturligvis gerne have et sund liv, men de ambitioner man har om aftenen, kan nemt komme til at virke enormt virkelighedsfjerne, når man står op næste morgen. Det bedste og mest brugte råd, når man skal starte en ny, sund vane såsom mere hyppig motion er derfor også at gøre det til en vane.

Så kan det godt være, at det er hårdt de første mange morgener, eftermiddage eller hvornår du nu end vælger at motionere. Den god følelse derefter såvel som de resultater, der efterhånden vil vise sig vil dog hurtigt gøre den sunde vane til en fast del af din hverdag.

De største udfordringer er således dem vi møder oppe i vores eget hoved, inden vi overhovedet er kommet i gang. Det kan være alt fra stemmen i baghovedet, der fortæller os, at vi ikke kan til vores dovenskab og forfængelighed, der nægter os at tage i fitnesscenteret. Den førstnævnte kan kun nedkæmpes med faste vaner og stor viljestyrke. Den anden indsigelse kan der dog gøres noget ved, og det viser det sig også, at mange allerede har gjort.

Stadig flere vælger nemlig at træne derhjemme. Det kræver selvfølgelig ikke mere end et par vægte at starte på styrketræning, men er du mere interesseret i konditionstræning kan udstyret være lidt mere omstændig – måske skal du have fat i en romaskine.

Køb en romaskine

Sørg derfor for at få noget, du ved hvordan bruges, og som du ikke har noget imod at bruge lang tid på. En romaskine er for eksempel et ideelt bud for mange. Først og fremmest ved stort set alle, hvordan man bruger en romaskine. Gør de ikke det, er det ikke særligt svært at lære, og har man først teknikken, kan man nemt begynde selv at variere alt lige fra tempo til hvilke muskelgrupper bruges.

Derudover er romaskinen også bare indbegrebet af konditionstræning. Det kan i hvert fald ikke nægtes, at man får brugt hele kroppen, og at hjertet hurtigt kommer op i omdrejninger. På den måde giver romaskinen dig det bedste fra begge lejre. Først og fremmest opnår du alle de gode effekter fra konditionstræning såsom sundere krop og sind, en stærk og langlivet krop og en større grad af friskhed i hverdagen. Derudover får du dog også utvivlsomt et sæt tonede muskler at vise for din indsats ved din nye romaskine.

kvinde på romasknie

Prisen er hurtigt tjent ind

Det der nok kan forhindre flest i at gå ud og investere i en romaskine eller en hvilken som helst anden lignende maskine til konditionstræning er og bliver dog prisen. Har du tænkt dig godt om, inden du køber en romaskine, og du ved, at du vil have det fint med udelukkende at træne på den, er der dog ingen problemer. I så fald vil selv en romaskine af relativt høj kvalitet, hvilket er anbefalelsesværdigt til enhver seriøs konditionstræner, hurtigt have tjent sig selv ind i forhold til et medlemskab i det lokale fitnesscenter. Sådan konditionstræner du hjemmefra.

Nyhedspatruljen Forfatter