Døjer du med røde knopper på kroppen?

Hvis du er generet af små røde knopper på kroppen, tror du måske, at de er bumser. Men faktisk er det ofte Keratosis Pilaris, og så er det naturligvis vigtigt, at du behandler knopperne mod det. Hvis knopperne primært er placeret på dine arme, ben og lår er der oftest tale om Keratosis Pilaris.

Læs mere om, hvordan du kan behandle røde knopper på kroppen

Om Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris er små, røde knopper på kroppen. Som nævnt er de oftest placeret på arme, ben og lår. Knopper er røde og ru, og i nogle tilfælde kløer de også. Rigtigt mange døjer med knopperne. Faktisk er det vurderet, at næsten halvdelen af alle mennesker i Danmark har Keratosis Pilaris. Derfor er der absolut heller ikke noget at være flov over, hvis du er ramt af knopperne.

Hvordan opstår Keratosis Pilaris?

Knopperne opstår ved, at hudcellerne sætter sig fast i hudens porer. Herefter opstår der en betændelse. Derfor er Keratosis Pilaris altså en betændelsestilstand i huden. Hvorfor hudcellerne sætter sig fast i huden, vides ikke helt præcist.

Sådan fjerner du røde knopper på kroppen

Hvis du døjer med Keratosis Pilaris, skal du ikke fortvivle. Det er heldigvis muligt at behandle knopperne. For det første er det en god idé, hvis du begynder at enten eksfoliere eller peele området, hvor knopperne befinder sig. Du skal helst peele eller eksfoliere dagligt.

Vælg den rigtige eksfoliering

Når du skal eksfoliere, er det vigtigt, at du vælger en eksfoliering med salicylsyre. Disse bliver også ofte kaldet for enten BHA eller Beta Hydroxy Acid. Salicylsyre er nemlig særdeles effektivt til at fjerne døde hudceller – både ovenpå og inden i hudens porer. Når de døde hudceller bliver fjernet fra huden, kan de naturligvis ikke sætte sig fast i hudens porer.

Flere fordele ved salicylsyre

Foruden at fjerne døde hudceller, er salicylsyre god til at dybderense dine porer. Derudover fjerner salicylsyre også både snavs, olie, fedt og talg fra dit ansigt. Til sammen giver det dig en langt renere og flottere hud, hvor risikoen for at udvikle røde knopper på kroppen bliver minimeret. Hvis du er plaget af kløende knopper, kan du med fordel også anvende salicylsyre. Ingrediensen er nemlig rigtig god til at mindske både rødme og irritation. Derfor fjerner ingrediensen typisk også kløen.

røde knopper på kroppen

Flere gode råd om Keratosis Pilaris

Når du gerne vil minimere antallet af røde knopper på kroppen, er det vigtigt, at du minimerer alt, hvad der kan irritere din hud. Ligesådan skal du også minimere alt, der kan tilstoppe din hud. Derfor er det en rigtig god idé at vaske din krop i en let rensegelé uden parfume. Du bør også afholde dig fra duftende sæbe, da det kan irritere din hud.

Skrub ikke din hud

Du bør også være påpasselig med at skrubbe din hud. Faktisk bør du slet ikke skrubbe den. De røde knopper kan nemlig ikke skrubbes væk fra hudens overflade, da de opstår langt længere ned i huden. Hvis du vælger at skrubbe din hud, risikerer du derfor blot at irritere din hud endnu mere. Det har huden ikke brug for, når den allerede er ramt af røde knopper.

Nyhedspatruljen Forfatter