Derfor skal du have et luftvåben

Der er mange måder, man kan vælge at have det sjovt på. Men er man vild med action og pistoler, så er det klart, at man skal have et luftvåben.

Hvad er et luftvåben?

Luftvåben er et begreb, der dækker over den type våben, der fungerer ved hjælp af et lufttryk. Her kan du både få luftgeværer og luftpistoler. Så længe et våbens kaliber ikke måler længere en 4,5 mm, må det bruges af alle over 18 år. Dog er det vigtigt, at du opbevarer dit våben et sikkert sted, så der ikke er uvedkommende, der kan komme og tage det.

Du behøves ikke at have jagttegn eller våbentilladelse for at have et luftvåben. Det er mest lavet til at have det sjovt med. Det er også vigtigt, at man kan have det sjovt i sin egen have eller et sted udenfor i Danmark lige p.t., da vi ikke kan vide med sikkerhed, hvornår det er forsvarligt at rejse rundt i landet eller ud af landet igen. Corona har lært os, at vi skal lære at have det sjovt med de remedier, vi nu engang har.

Måske du ikke har de rette redskaber til at have det sjovt? Så er det helt klart, at du kan få det sjovt med et luftvåben.

luftvåben legetøj

Lav konkurrence med luftgevær

Er du god til at sigte og ramme? Så kan det være, at du skal udfordre dine venner i en skydekonkurrence. Det er nemt at sætte nogle sjove mål op, det kan f.eks. være en skydeskive eller nogle konservesdåser – det er kun fantasien, der sætter grænser.

I skal naturligvis sørge for, at I har et godt og frit område, hvor I kan lege med jeres luftvåben, men ellers er der ikke meget andet, man skal sørge for end at have det sjovt. Du kan nemt udfordre dine venner i en sjov skyde-konkurrence, og hvis I skal gøre det endnu mere spændende, kan I jo altid have en lille præmie på højkant! Tror du, at du kan skyde bedre end dine venner? Så er det bare med at finde ud af, om du har ret!

Hav det sjovt med dig selv

Du behøves heller ikke at have dine venner med for at have det sjovt med et luftvåben. Du kan sagtens selv have det sjovt med at skyde ting ned og trinvist øve dig på at blive bedre. Der er mange, der går og drømmer om at være superhelten i en film, der redder verden og skyder de onde. Hvis det også er noget, du går og dagdrømmer om, så kan du udleve drømmen med et luftgevær.

Et luftgevær kan sagtens give dig følelsen af at stå med et rigtigt gevær og skyde – og ligeledes kan en luftpistol give dig følelsen af at stå med en rigtig pistol og skyde ”de slemme fyre”. Der er masser af sjov og spas at hente i luftvåben, og man må godt leve sig lidt ind i fantasien, så det bliver endnu sjovere.

Nyhedspatruljen Forfatter