Derfor er mange tilhængere af at bestille tagrensning


Tagrensning. Selve ordet lyder kedeligt og som masser af arbejde. Det er det også, hvis du selv skal stå for det. Og for at det ikke skal være løgn, så er det faktisk et nødvendigt arbejde i forhold til vedligeholdelse af boligen. Du har måske tænkt lidt, at det der tagrensning, det godt kan vendte lidt, og når først vandet begynder at rende ovenud og ned i hovedet på dig, når du går ud af hoveddøren, sp begynder du for alvor at synes, at du skal til og i gang med, om end det ikke er særlig tillokkende. Dette kan dog komme til at koste dig dyrt på den lange bane.

Tagrensning er ikke kun til for at aflede vand fra nakken ved hoveddøren

Mange boligejere tror fejlagtigt, at tagrensning udelukkende er et spørgsmål om at holde vand væk fra vinduer og indgange, så man eksempelvis ikke får vand i nakken, når man kommer hjem i skybrud. Dette er naturligvis en del af funktionen ved tagrender, men det er langt fra den vigtigste funktion. Tagrender skal helt korrekt opsamle vand, så det ikke løber ned – langs bygningen.

Er dine tagrender overfyldt med skidt og møg, så vil vandet ikke kunne blive ledet væk fra bygningen. Det betyder, at vandet render over i tagrenderne og begynder at lave tilbageløb mod taget og sprøjter ned ad bygningen. Når vandet laver tilbageløb, så kan det risikere at komme op til fuglespærrerne og sive op på loftet. Herfra kan det lave en masse ødelæggende skade, der kan komme til at koste rigtig mange penge.

Vand på loftet kan nemlig risikere at lede til fugtskader og med fugtskader kan der komme mug og svamp, hvilket ikke ligefrem er noget, der er ønskværdigt i hjemmet. Samtidig kan svamp og mug hurtigt sprede sig, så der skal professionelle fagfolk til for at få desinficeret de inficerede materialer, og du kan endda i værste fald risikere, at nogle af bygningens dele skal udskiftes. Mug og svamp er ikke noget at spøge med, da det kan være meget sundhedsskadeligt for hjemmets beboere.

Udover dette, så vil vand, der løber ned langs husmuren med tiden skabe alger og trække skidt med ned af muren, så selve huset kommer til at se gammel, trist, slidt og beskidt ud. Her kan man heldigvis redde facaden med en gang facaderens, men dette er selvfølgelig også en udgift. Det allerbedste er derfor at sørge for, at tagrenderne er rene og fri, så vandet kan blive ledet væk fra huset.

mand der laver tagrens

Derfor vælger mange danskere at bestille professionel tagrensning

Det er ikke særlig hyggeligt at stå på en stige med en spand i den ene hånd og klør fem ned i slam, skidt og alger for at tømme tagrender – og det kan være farligt, hvis du falder ned. Derfor er mange danskere tilhænger af at bestille en tagrens hos et professionelt firma.

De penge er for mange godt givet ud – både fordi man ikke selv skal i gang med svineriet, men også fordi man er sikker på, at det bliver udført grundigt. Tagrensning er heller ikke ret dyrt, så det er et dumt sted at spare, hvis man sammenligner med de skader, der kan opstå, hvis ikke man holder dem ved lige.

Tagrensning skal typisk udføres et par gange om året.

Nyhedspatruljen Forfatter