Black Friday 2020 – Det skal du tænke over inden du køber nye lamper

Hvis du går og overvejer at købe en eller flere nye lamper, så er det en god ide at undersøge de mange tilbud, som man kan nyde godt af til Black Friday 2020. Hvis der er tale om designerlamper, så kan det at købe nye lamper godt være en dyr fornøjelse. Lige meget om du har set dig varm på en specifik lampe eller bare er på udkig efter en stilren lampe til at ”give lys over land”, så er det et godt tip at vente til Black Friday. Her kommer en guide til nogle af de ting du skal tænke over, inden du shopper.

Hvor kan du spare mest

Der er stor forskel på, hvor meget du kan spare på Black Friday lamper. Typisk reklamerer mange butikker med store besparelser, men der kan stadig være markante forskelle fra butik til butik. Hos Lampemesteren.dk er der dog fuld gennemsigtighed ift. rabatter. Derudover sender de altid en gratis lyskilde (pære) med og så får man også gratis fragt.

Det er netop ting, som gratis fragt og tilbehør, som kan gøre din besparelse endnu mere markant, og det er derfor en god ide at læse ”det med småt” og sammenligne med alternativerne.

black friday lamper

Hvilken lampe passer til dig

Når du skal vælge hvilken lampe, der passer bedst til netop dig og din bolig, så er der nogle forskellige ting, som du med fordel kan tænke over på forhånd. Som udgangspunkt er det en god ting, hvis du allerede har et fuldt møbleret hjem. Det betyder at du nemmere kan finde en lampe, der passer ind i din nuværende stil. Omvendt kan en lampe, med et spændende design, give et friskt pust til din boligindretning.

Der findes et enormt udvalg af forskellige lamper, og hvis du ikke er helt sikker på hvilken stil du er på udkig efter, så gå efter nogle af de ”stilrene” klassikere. Det kunne være PH lampen eller Le Klint ”Sax”. Disse modeller har bestået tidens test, og vil med stor sandsynlighed også passe ind i dit hjem.

Hvis du bor i et nyere hus/lejlighed, så er det normalt rene linjer og en moderne stil, der er det overordnede tema. Hvis det er tilfældet, så kan du overveje nogle af de mere moderne lamper, fra nyere mærker, som HAY, Made by Hand, Vipp osv.

Hvordan sætter du lampen op

Hvis du har købt en standerlampe, så er det selvsagt temmelig simpelt at sætte den til stikkontakten og tænde for strømmen. Hvis du derimod har købt en loftslampe, så kræver det dog en smule mere, før du kan få glæde af den. Det er dog relativt simpelt, og langt de fleste lamper kan sættes op med en boremaskine, en øsken og en skruetrækker.

Ud over at sætte lampen op, så skal den også forbindes til strømudtaget, og hvis du er bare det mindste i tvivl om hvordan det gøres, så kan det godt være en god ide at kontakte en professionel elektriker. Det kan nemlig hurtigt ende galt, hvis man forbinder ledningerne forkert. Det problem undgår man, hvis det bliver gjort af en professionel. Det tager typisk ikke mere end ½-1 time at sætte en lampe op, hvorefter du endelig kan tænde for lyset.

Nyhedspatruljen Forfatter