Beskyt dig selv når du cykler

hjelmhue

Det kan være en farlig affære at cykle, hvis man ikke tager nogle forholdsregler og følger færdselsreglerne. Eksempelvis må du huske at bruge cykelhjelmen. Dette er noget, som mange mennesker glemmer. Måske synes du også, at den ser lidt kikset ud. Du må prøve at huske den, for det kan have store konsekvenser, hvis du glemmer den.

Derudover skal du huske at have respekt for færdselsreglerne og bilerne. Når du sidder på cyklen, er du meget udsat. Derfor kan du nemt komme slemt til skade, hvis du ikke kigger dig for, inden du cykler over vejen.

Husk cykelhjelmen

Du har sikkert tit hørt, at du skal huske cykelhjelmen. Hvis du vil have ekstra beskyttelse, kan du tage en hjelmhue indenunder cykelhjelmen. Hjelmhuen vil give dig et ekstra lag beskyttelse, som er godt at have, hvis uheldet er ude.

Cykelhjelmen er essentiel for alle som cykler. Hvis du cykler til og fra arbejde, er det især vigtigt, at du husker den. På dine cykelture bliver du nemlig udsat for mange farer. Der er farer fra biler, lastbiler og andre cyklister.

Hvis du blot cykler en hyggelig tur en gang om ugen, skal du stadig huske hjelmen. Selvom du måske cykler ude på landet, kan der stadig komme en bil, som kan sætte dig i fare.

Du kan aldrig vide dig helt sikker på de danske veje. Derfor må du aldrig glemme cykelhjelmen.

Hold varmen på cykelturen

Til vinter bliver det koldt at cykle. Her står den kulde blæst direkte ind på dit hovede. Derfor kan du med fordel tage en hjelmhue på. Hjelmhuen beskytter dit ansigt mod vind og vejr. Den kan til forveksling ligne en elefanthue. Den har kun en lille åbning til dine øjne, næse og mund, men ellers er den helt lukket. Dette giver dig den optimale beskyttelse på cykelturen.

Med en hjelmhue kan du holde varmen på cykelturen, selv på de koldeste vintermorgener. Vintermorgener er noget, som kan få mange til at vælge bilen frem for cyklen. Derfor er det uden tvivl sejt, hvis du fortsætter med at cykle igennem vinteren. Derudover er det godt for klimaet, når du lader bilen stå i garagen.

I disse tider bliver vi mere og mere opmærksomme på klimaforandringerne. Måske er du også begyndt at tage cyklen mere på det seneste? Så skal du huske at holde varmen på cykelturen, så du ikke bliver syg. Du holder varmen med et par varme handsker, en hjelmhue, og en god jakke.

cykling

Pas på bilerne

Som cyklist er du meget udsat i trafikken. Du sidder nemlig ikke inde i en beskyttende bil. Som cyklist har du blot din cykelhjelm til at beskytte dig.

Selv med en cykelhjelm på, er du stadig udsat for mange farer. Derfor gælder det også om at holde øje med bilerne og færdslen.

Især lastbilerne, skal du holde et vågent øje med. Lastbilerne har nemlig en blind vinkel, som har forårsaget mange ulykker. Så det er altid en god idé at holde en god afstand fra lastbilerne. Så er du ihvertfald på den sikre side.

Nyhedspatruljen Forfatter