Afslut din folkeskoletid med et brag

sidste skole dag kostume

Folkeskoletiden er den længste periode i hele livet, der foregår det samme sted, i den samme institution. Det er ni år, der i sandhed er med til at forme os som mennesker, og derfor skal der virkelig gøres noget ud af det, når det kapitel lakker mod enden. Det kan I gøre ved at gøre noget ud af sidste skoledag kostumer.

Hvordan fejrer man sidste skoledag?

I Danmark er traditionen, at man fejrer den allersidste skoledag for niendeklasserne i folkeskolen ved, at de for det første klæder sig ud i sidste skoledag kostumer. Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan klæde sig ud som.  Noget rigtigt sjovt er, hvis man kan finde en gruppe og klæde sig ud sammen. Hvis man er flere i en gruppe, kan man nemlig klæde sig ud efter det samme tema og på den måde lave en form for rød tråd i sin udklædning. Det er så festligt, hvis man kan se, at sidste skoledag kostumer hænger sammen. Er man for eksempel fire personer, kan man tage tresser-lignende tøj på og på den måde klæde sig ud som The Beatles. Hvis man er fem piger kan man klæde sig ud som The Spice Girls. Så skal man blive enige om, hvem der er hvem: Scary Spice, Sporty Spice, Baby Spice, Ginger Spice og Posh Spice. Hvis man er en duo, kan man klæde sig ud som Dupont og Dupont, en engel og en djævel eller Batman og Robin. Der er vildt mange gode ideer til sidste skoledag kostumer i grupper.

Hvis man bare helst vil finde på et kostume på egen hånd, kan man klæde sig ud som Spiderman, en politimand, et spøgelse, Cat Woman, Theodore Roosevelt eller noget helt andet.

Hvad gør man, hvis man ikke har råd til at købe sidste skoledag kostumer?

Hvis man synes, at de kostumer, man kan købe på nettet og i butikkerne, som på forhånd er færdiglavede, færdigudviklede og allerede er sammensatte, er for dyre, kan man sagtens lave dem selv. Hvis man bare har en god idé, skal man nok ende med at få et rigtig fedt kostume, selvom man ikke kan købe det i en butik.

Måske får man endda et endnu federe kostume, end hvis det var købt, fordi det er altid sjovere med hjemmelavede ting. Og hvis man helt selv laver sine sidste skoledag kostumer, er man også garanteret, at ingen andre kommer til at dukke op i det samme eller noget, der ligner. På den måde er man altså sikret, at man ankommer til den sidste skoledag i folkeskolen og er helt og aldeles unik og sin egen. Det er altså en ret fed garanti.

Man kan nå rigtig langt med noget gammelt stof og en symaskine. Hvis man ikke er så ferm til at sy, kan man altid spørge om hjælp hos nogen, der har bedre styr på det. Hvis man har en farmor, der har været syerske, er der i hvert fald helt klart en masse gode tips og trick at komme efter. Så kan man også lære noget af at lave sit eget kostume.

Nyhedspatruljen Forfatter