Årets store trend: Træ spisebord til det nordiske hjem

Enten er man vild med at indrette, eller også er man ikke. Indretning kan være mange ting, og indretning indebærer mange forskellige ting. Hvis vi tager et kig på årets helt store trend, så må det siges at være spredt godt udover et bredt felt, men træ spiseborde har været langt oppe på listen over populære investeringer.

Sildebensbord, træ plankebord, tømmerborde, kabeltromleborde. Ja, man kunne fortsætte i en uendelighed med de mange forskellige træ spiseborde, der findes rundt omkring i de danske hjem. Med et træ spisebord får du et unikt bord, med et varmt og lækkert udtryk, som hurtigt kan forvandles til rustikt og råt, hvis det er det look der ønskes.

Plankebordet er den store vinder

brunt plankebord

I de seneste år har plankebordet været den helt store favorit blandt køberne. Plankeborde i lyst træ, plankeborde i mørkt træ – firkantede, runde, ovale. Mange muligheder er der, når det kommer til træ spiseborde i planker. Læs bare om nogle af de populære tilvalg og fordele, som folk vælger ud fra:

  • Stor bredde – med et plankebord kan du ofte få et bredt bord, hvis du ønsker. Det kan være rigtig dejligt for dig, som ønsker at have et bord med plads til mange, og samtidigt med god plads hele vejen rundt. Ligeledes slipper man for at skulle støde for meget på hinanden under bordet.
  • Valgfri længde – hvis du vælger at få bordet designet ud fra bestemte mål, så er der god mulighed for at få et rigtig langt bord, hvis pladsen altså er til det i hjemmet. Det smarte er, at du kan få lige den længde, som du har plads, råd og brug for i din dagligdag.
  • Eksklusive materialer – træ spiseborde i planker kan fås i mange forskellige materialer. Nogle af bordene er lavet i kunsttræ, mens mange af bordene er lavet i naturtræ. Måske du er vild med det enkle egetræsmateriale, måske du er mere til valnød eller til en helt tredje træsort.
  • Looket – lige meget hvilken smag du har, så kan du med nærmest garanti få et træ spisebord med den stil, som du er allermest vild med. Hvis du er til det lyse og enkle design, så er der mulighed for at give bordet en lys olie for et fint look. For et mere råt eller mørkt look kan du helt undlade olien på en mørk træsort, eller du kan give bordet en mørk olie, som vil tilføre den perfekte kant til din smag og dit bord.
  • Bordben – når det kommer til bordben på en træ spisebord, så er der også et hav af forskellige muligheder. Måske du er vild med sorte ben, måske du er mere til træben eller ben lavet i en sølvnuance af stål eller aluminium. Med de rette ben kan du tilføre bordet lige den stil, du er mest vild med.

Plankebordstrenden, og træ spisebordstrenden i det hele taget, kan altså passe ind i de fleste hjem, lige meget hvilken stil du har. Køb din favorit eller design det selv.

Nyhedspatruljen Forfatter